Cinematograful Patria a fost scos la licitație „cu strigare”. Preţul de pornire – 80 milioane lei

Imagine implicită

Lichidatorul companiei Colaj SRL, aflată în procedură de faliment, anunţă pentru 13 august 2021 desfășurarea licitaţiei „cu strigare” privind vânzarea cinematografului Patria.

Potrivit anunţului, bunul imobil (ce poartă numele celebrului regizor Emil Loteanu), din centrul Capitalei, a fost scos la vânzare cu un preţ de pornire de 80 de milioane de lei, care coincide cu cel de acum 3 ani.

În descriere se menţionează că bunul este compus dintr-o construcţie de cultură şi agrement, cu suprafaţa la sol de 2.542,1 metri pătraţi şi un teren aferent de 0,231 hectare.

Acontul de participare constituie 2% din costul bunului scos la licitaţie, adică 1,6 milioane de lei, iar pasul de licitaţie – 10% din preţul iniţial al lotului. Pentru examinarea bunului expus spre vânzare, la locul aflării acestora, biletul costă o mie de lei pentru persoanele fizice şi 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Imobilul a fost reparat capital în anul 2013, iar anterior se menţiona că se vinde cu tot utilajul necesar pentru activitatea cinematografului, dar și echipamentul performant din sălile de film.

Potrivit paginii web cinematograful Patria „Emil Loteanu” este gestionat compania Colaj-Color SRL, deţinută de firma Equilateral SRL (70%) şi Maxim Lisnic (30%). Unic asociat la Equilateral SRL este Anton Şelin.

Lichidatorul companiei Colaj SRL, aflată în procedură de faliment, anunţă pentru 13 august 2021 desfășurarea licitaţiei „cu strigare” privind vânzarea cinematografului Patria.

Datele cadastrale arată că atât terenul, cât și imobilul aparțin firmei Colaj SRL, al cărui administrator este Alexei Lisnic, iar lichidator Sergiu Guţu.

Firma aflată din 2020 în procedură de insolvabilitate, are ca unic asociat compania Societe Founciere et Immobiliere du Sud SA, o societate anonimă din Luxembourg.

Potrivit datelor din Registrul Comercial din Luxembourg, din 22 octombrie 2015, director și președinte al Consiliului de Administrație al Societe Founciere et Immobiliere du Sud SA este „comerciantul Victor Şelin”.

Totodată, acesta a fost împuternicit să acționeze din numele societății în toate circumstanțele și cu drept de semnătură unică.

De notat că Victor Şelin este liderul Partidului Social-Democrat și a deținut și alte cinematografe din rețeaua Patria. Totodată, anterior s-a vehiculat că ar fi fost forțat să vândă cinematograful, după care el a negat informațiile.

Victor Şelin a deținut mai multe afaceri imobiliare, restaurante din Moldova, dar și din Rusia. Multe acum au ajuns în proprietatea altor persoane, ca urmare a problemelor financiare cu care se confrunta politicianul.

mold-street.com