Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat avizul asupra propunerii cu privire la numirea Tamarei Gheorghița în funcția de secretar seneral al Parlamentului. Aprobarea vine după ce raportul de serviciu al Parlamentului cu Adrian Albu a încetat.

Tamara Gheorghița este doctor în științe administrative cu experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutare a angajaților și peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public. Ea a fost implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

În 2019, Tamara Gheorghița a fost consilier al prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de șef de direcție, șef adjunct de direcție și consultant principal.

În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorgița a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul seneral se numește în funcție de către Președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.


(34 accesari)