De Ziua Limbii Române, Maia Sandu și Natalia Gavriliță au depus flori la mormintele scriitorilor Alexei Mateevici și Grigore Vieru de la Cimitrul Central

Imagine postare

Președintele Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița au depus flori de Ziua Limbii Române la mormintele scriitorilor Alexei Mateevici și Grigore Vieru de la Cimitrul Central de pe strada Armenească.

Referitor la apelul Academiei de Știință și a Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova către Președinție, Parlament și Guvern privind modificarea Constituției pentru a fi înlocuită noțiunea de limba „moldovenească” , Maia Sandu a spus că demersul trebuie să fie adresat în special celor care nu vor să susțină această idee.

„Este un apel foarte bun, dar trebuie să fie adresat celor care nu vor să susțină modificarea Constituției. Apelul nu trebuie să fie adresat celor care vor să susțină modificarea articolului 13, dar către deputații care încă nu susțin această idee. Sperăm ca Academia să fie convingătoare cu ceilalți deputați, votul cărora este necesar pentru această schimbare”, a declarat Maia Sandu.

sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu
sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu