De Ziua Limbii Române, picii de pe ambele maluri ale Prutului vor citi împreună

Imagine implicită

Asociația OvidiuRo și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” sărbătoresc împreună Ziua Limbii Române și Limba Noastră printr-un pod simbolic de cărți pentru copii, alături de grădinițele din România și bibliotecile publice teritoriale din Republica Moldova.

Pe 31 august 2021, în prima parte a zilei, vor avea loc două ateliere de lectură pentru copii, la Grădinița din comuna Victoria, jud. Iași (ora 9.00) și la Biblioteca Publică din comuna Sculeni, raionul Ungheni (ora 11.00), ateliere la care vor participa invitați și reprezentanți ai partenerilor din ambele țări: Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova; Sorin Ion, secretar de stat, Ministerul Educației al României; Maria Gheorghiu, cofondator Asociația OvidiuRo; Luciana Antoci, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Județean Iași; Mihaela Simion, inspector școlar pentru educație timpurie, Inspectoratul Școlar Județean Iași; Eugenia Bejan, director general, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău.

În cadrul acestor ateliere se va citi „Cartea fără poveste”, scrisă și ilustrată de Carolina Rabei, iar în zilele următoare 37.000 de exemplare din această carte, vor ajunge în grădinițe sau biblioteci (33.175 de exemplare pentru educatoarele din România și 4.000 de exemplare pentru bibliotecarii din cele 1.318 biblioteci publice teritoriale din Republica Moldova). În România, cărțile pentru educatoare sunt distribuite cu sprijinul Ministerului Educației, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. În Republica Moldova, cărțile pentru bibliotecari sunt distribuite cu sprijinul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău prin intermediul bibliotecilor publice raionale, municipale sau orășenești.

În aceeași zi, pe 31 august 2021, la ora 17.00, va avea loc online pe Zoom cu transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Asociației OvidiuRo lansarea oficială a evenimentului și un atelier pentru profesori și bibliotecari.

unimedia.md