Diana Salcuțan, numită șefă interimară a Direcției Generale de Control a Frontierei

Imagine implicită

Diana Salcuțan va exercita funcția de șefă interimară a Direcției Generale Control al Frontierei. Despre aceasta a anunțat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. Potrivit lui, este pentru prima dată când activitatea Direcției va fi gestionată de o femeie. Rosian Vasiloi a scirs despre acest fapt pe pagina sa defacebook:

„Este pentru prima dată când activitatea Direcției va fi gestionată de o femeie și am toată încrederea că este persoana care va depune tot efortul și stăruința în misiunile ce-i revin. În Poliția de Frontieră de 17 ani, acumulând o experiență vastă în domeniile de control al frontierei, ordinea publică și direcția juridică. Comisar-șef Salcuțan este absolventa Academiei „Ștefan cel Mare” și rămâne a fi un exemplu pentru tinere, că în Poliția de Frontieră sunt promovate și femeile la funcții cheie.


Pentru început am cerut să fie efectuată o analiză amplă a activității Direcției, să fie preluate toate dosarele prioritare în prezent ce vizează situația din SPF Larga, SPF Costești și SPF Aeroportul Internațional Chișinău. Statul Republica Moldova trebuie să revină stăpân la frontieră, iar în acțiunile noastre să ne ghidăm doar de lege și de interesul legitim al cetățeanului. Toate lucrurile vor merge spre bine când vom *coborî la firul ierbi și vom înțelege ce respiră frontiera.”