Doi alpiniști moldoveni au dispărut în munții din Georgia: salvatorii îi caută

Imagine postare

Doi moldoveni, un tată și fiul său, au dispărut în timp ce escaladau un munte din Georgia. Ultimele semne de viață au dat cu 10 zile în urmă. Salvatorii îi caută până acum.

Conform presei georgiene, cei doi escaladau muntele Ușba din regiunea Svaneti, transmite Știri.md.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia, în legătură cu situația a doi alpiniști originari din Republica Moldova aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia și din informațiile disponibile conform situației la ziua de astăzi, operațiunea de salvare inițiată de către autoritățile georgiene din data de 3 septembrie este în desfășurare.

Accesul în ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră.

Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cât şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate.

știri.md