Filip a dezvăluit de ce Plahotniuc a părăsit țara după ce a discutat cu ambasadorul SUA

Imagine implicită

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a dezvăluit ce a discutat în urmă cu doi ani ambasadorul SUA la Chișinău cu Vlad Plahotniuc, atunci când fostul lider democrat a părăsit țara. Filip susține că ambasadorul SUA nu l-a speriat pe Plahotniuc, ci doar l-a anunțat că Statele Unite urmează să recunoască noul Guvern Sandu.

„Nu sunt de acord cu ceea ce se spune în societate că domnul Hogan a fost cel care l-a convins pe Plahotniuc să plece din țară sau cu faptul că victoria Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate îi aparține acestuia. Hogan este un diplomat de talie mondială, însă se exagerează foarte tare atunci când se vorbește despre influența ambasadorilor asupra proceselor politice din țara noastră (….) Până când SUA nu a recunoscut Guvernul nou creat, Guvernul Sandu, dar vă spun cu certitudine că peste o perioadă oarecare va recunoaște acest Guvern. Asta a fost toată discuția dintre Hogan și Plahotniuc. Nu putem spune că el a venit și a făcut amenințări sau a influențat cumva procesul”, a spus Filip la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Precizăm că, la începutul lunii iunie 2019, PDM a refuzat categoric să cedeze puterea noii majorități parlamentare create între PSRM și Blocul ACUM.