Florin Cîțu face apel la toți liderii politici să susțină vaccinarea anti COVID: Doar dacă ne vaccinăm putem să scăpăm de pandemie

Imagine implicită

Premierul Florin Cîțu face apel la toți liderii politici să susțină mesajul pro-vaccinare pentru evitarea unui al patrulea val al pandemiei, în condițiile în care românii se pot vaccina fără programare, relatează Agerpres.

„Eu sunt bucuros că românii se bucură de facilităţile pe care le are România în domeniul turismului. Astă iarnă România a fost una dintre singurele ţări din Europa care a avut deschis sezonul turistic şi am fost prima ţară care a relaxat condiţiile şi a avut şi vaccin la liber. Noi avem vaccin. Din punctul meu de vedere, valul patru nu se poate justifica atât timp cât avem vaccin şi trebuie doar să ne vaccinăm. Este important ca toţi să dăm acest mesaj şi aici fac un apel către toţi liderii politici din opoziţie sau de la putere, către toată societatea, să preluăm acest mesaj cu vaccinarea. Doar dacă ne vaccinăm putem să scăpăm de pandemie. (…). În continuare este foarte important să ne vaccinăm şi dacă va fi nevoie voi merge din nou iarăşi prin ţară. (…) Nu l-am văzut nici pe preşedintele PSD, nici pe cei care critică această campanie de vaccinare să fi făcut un minim efort în a susţine campania de vaccinare”, a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă România ia în calcul să impună certificatul de vaccinare, premierul a dat de înțeles că nu este cazul, vaccinarea rămânând unica soluție complet eficientă în fața virusului.

„Strategia noastră este una simplă. Trebuie să ne vaccinăm cu toţii. Nicio altă măsură nu ne salvează de pandemie”, a precizat premierul României.