Furtul miliardului: Raportul de 4 foi prezentat de Procuratura Generală

Imagine implicită

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu s-a prezentat în această dimineață, 20 august, la ședința Parlamentului pentru a fi audiat.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu s-a prezentat în această dimineață, 20 august, la ședința Parlamentului pentru a fi audiat.

Totuși, Procuratura Generală a publicat nota expediată Parlamentului cu privire la gradul de executare a acțiunilor/subacțiunilor prevăzute de mecanismul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar (perioada 01.01.2021 – 19.08.2021), transmite Știri.md.

Potrivit informației, în perioada de referință, în instanța de judecată, pentru examinare în fond au fost expediate 6 cauze penale aferent sustragerii mijloacelor financiare din sistemul bancar: PCCOCS – 2 cauze penale, Procuratura Anticorupție – 4 cauze
penale. 

Printre subiecții diferiți justiției sunt: Președinții BC ”Unibank” SA, BC ”Banca Socială” SA și Băncii de Economii SA; un șef de departament din cadrul Băncii Naționale a Moldovei; un deputat în Parlamentul Republicii Moldova; doi contabili din cadrul grupului de companii denumit ”shorholding”; 3 administratori ai companiilor afiliate lui Ilan Șor.

La fel, Procuratura Anticorupție a terminat urmărirea penală într-o altă cauză în privința unei persoane aferent unei părți a sustragerii banilor din cadrul Băncii de Economii în perioada lunii noiembrie a anului 2014.

Suma sechestrului aplicat în această cauză penală este de circa 27 de milioane de lei.

știri.md