Gavriliţa: Moldova nu este deocamdată pregătită să primească refugiaţi din Afganistan

Imagine implicită

Moldova nu este deocamdată pregătită să primească refugiaţi din Afganistan şi se ocupă mai mult de concetăţenii blocați acolo.

Declaraţia a fost făcută de către premierul Natalia Gavriliţa în contextul în care ţara noastră s-a alăturat unei declaraţii comune a comunităţii internaţionale, care ar permite adăpostirea refugiaţilor afgani.

„Acum noi suntem mai mult preocupaţi de soarta cetăţenilor noştri care se află în Afganistan. Noi urmărim situaţia, urmărim ca cetăţenii noştri să fie în siguranţă, deocamdată noi alte planuri pentru cetăţenii afgani nu avem”, a declarat premierul.

Între timp, cei şase moldoveni, membri ai unui echipaj aflat în Afganistan într-o misiune umanitară, rămân blocaţi acolo. Solicitat telefonic, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautice Civile, Irina Bodolica, ne-a spus că aceștia sunt într-un camping în siguranţă, sub protecţia ONU. 

Ei au toate cele necesare şi sunt în contact permanent atât cu autorităţile, cât şi cu familiile lor. Irina Bodolica ne-a mai spus că reprezentanţii ONU încearcă să ducă tratative cu talibanii pentru ca moldovenii să poată ajunge în siguranţă pe aeroportul din Kabul ca să verifice starea tehnică a elicopterului. Ulterior, vor fi luate alte decizii.

publika.md