Grup criminal specializat în falsificarea banilor, deconspirat de INI

Imagine implicită

Un grup criminal specializat în punerea în circulație a dolarilor americani falși, cu nominalul de 50 și 100 a fost identificat de poliție.

Dosarul a fost expediat în instanța de judecată pentru examinare.

Inculpații sunt bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, originari din municipiul Chișinău și raioanele Călărași și Glodeni.

Anterior, aceștia au fost condamnați pentru diferite infracțiuni, cu ispășirea pedepselor în penitenciarele din Moldova și UE, iar la reținerea a doi din ei, a fost stabilit faptul că aceștia anterior au fost anunțați în căutare.

Acțiunile de punere în circulație a banilor falși au durat aproximativ 6 luni și se manifestau prin achitarea ilegală pentru automobile (în special, de tonaj mare), tehnică agricolă, cantități mari de carburanți la stațiile de alimentare PECO și produse alimentare.

Potrivit poliției, bancnotele false erau de o calitate înaltă, ceea ce le-a permis inculpaților să efectueze operațiuni de schimb valutar, la agenți economici autorizați.

Bancnotele falsificate, care în total constituie suma de peste 10.000 dolari americani, au fost scoase din circuit.

Potrivit legii penale, punerea în circulație a banilor falși de către membri ai grupurilor criminale organizate se pedepsește cu închisoare de 7 la 15 ani.