Avarierea unui bloc locativ, de pe strada Mihalcea Hâncu din orașul Hâncești, a condus la evacuarea a circa jumătate din locuitorii blocului. Unii au fost găzduiți de rude și prieteni, iar 2 familii au fost mutate temporar în căminul Şcolii Profesionale. Familiile care au rămas în clădire sunt timorate de o eventuală prăbușire a pereților fisurați. Fisurile de pe pereți și tavan continuă să se adâncească zi de zi.

Comisia pentru situații excepționale a evaluat cauzelea avarierii și a ajuns la concluzia că fisurile au apărut în urma spargerii unei țevi cu aprovizionare cu apă care trecea pe sub unul din colțurile clădirii.

„Problema s-a pornit din cauza unei defecțiuni a unei țevi cu alimentare cu apă. Pe sub pământ apa curgea, oamenii când au deschis acolo curgea un râuleț micuț sub clădire. Aceasta a fost cauza de la care a pornit procesul de tasare neuniformă a construcției și acolo unde a fost locul slab, acolo și a început procesul de tasare. Evident, că fisurile apărute timp de o lunp sunt destul de impunătoare. Trebuie să stabilizeze construcția, dar acest lucru se va întâmpla după ce se va scurge toată apa de sub acest bloc” – a declarat, expertul tehnic din cadrul Serviciului de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor, Tudor Axenti, citat de Info Curier Hâncești.

Funcționarul a mai declarat că deocamdată blocul locativ nu este în pericol de prăbușire și că după secarea locului, membrii comisiei vor lua o decizie finală în ceea ce privește soarta imobilului.


(17 accesari)