Igor Grosu, nemulțumit de activitatea Consiliului Audiovizualului

Imagine implicită

Consiliul Audiovizualului va trece prin „evaluarea prestației”. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu. În cadrul unei emisiuni de la CotidianulTV, politicianul s-a arătat nemulțumit de acțiunile CA în perioada campaniei electorale, când, practic, nu s-a întreprins nimic pentru a combate știrile false difuzate de unele posturi de televiziune.

CA va trece prin ceea ce numim noi «evaluarea prestației». Să vii după campanie și să anunți că un post TV nu a reflectat imparțial, de aceea aplicăm avertizare sau amendă… Lucrurile trebuie făcute la timp. Dacă este minciună sau manipulare, trebuie să le oprești în campanie, atunci când ea produce un efect pe care nu-l mai repari după alegeri”, a declarat el.

Totodată, Grosu a menționat că în scurt timp Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului ar urma să propună numirea a trei membri noi în cadrul Consiliului Audiovizualului ca urmare a expirării mandatului unor membri.

Speakerul a anunțat că va fi evaluată și activitatea administrației postului public de televiziune: „Televizunea națională nu lucrează în interes public, a fost obedientă regimurilor. Nu o să le permitem să fie obedienți”.

De menționat că funcția de director al CA este deținută de Ala Ursu-Antoci, fost șef al cabinetului fracțiunii PSRM din cadrul Secretariatului Parlamentului care nu a activat nicio zi în domeniul audiovizualului.