Ilan Șor scapă de mandatul de arest și va avea din nou imunitate parlamentară

Imagine implicită

După validarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 11 iulie, toate măsurile aplicate până la această oră de procurori în privința liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, vor deveni nevalabile. Astfel, politicianul se va bucura, din nou, de imunitate parlamentară.

În acest sens, până la venirea în Parlament a procurorului general cu o nouă solicitare de ridicare a imunității, Șor nu va putea fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată.

Contactat de reporterul Deschide.MD, expertul în drept constituțional, Alexandru Tănase, a menționat că toate procedurile legate de mandatul de deputat din Legislativul precedent încetează odată cu constituirea noului Parlament.

De precizat că în august 2019, Parlamentul a votat ridicarea imunității lui Ilan Șor, învinuit de „abuz de serviciu în interesul unui grup criminal organizat”, dosarul fiind legat de frauda bancară. La acea oră, Ilan Șor a părăsit teritoriul R.Moldova, procurorii eliberând pe numele său mandatul de arestare.

Recent, Ilan Șor anunța că în cazul în care instanța de judecată îi va anula mandatul de arestare, el ar fi gata să se prezinte chiar în aceeași zi în fața procurorilor pentru a depune mărturii.

Menționăm că în fracțiunea Partidului „ȘOR” din viitorul Parlament se regăsesc și alți doi deputați în privința cărora anterior a fost ridicată imunitatea parlamentară. Este vorba despre Denis Ulanov și Petru Jardan.