În Chișinău este instituit Codul galben de alertă Covid

Imagine implicită

Șeful Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, a anunțat că potrivit datelor prezentate de Centrul de sănătate publică în ultimele 14 zile incidența de îmbolnăvire în capitală a fost de 26 de cazuri la 100 de mii de persoane, fapt ce impune autoritățile din domeniul sănătății să instituie din nou cod galben de alertă Covid.

De asemenea, boris Gâlcă a mai spus: „În municipiul Chișinău sunt vaccinate 256 de mii de persoane. Este o rată mai bună ca la nivel național, dar unica soluție este vaccinarea tuturor. Îndemnăm populația să dea dovadă de responsabilitate, să se vaccineze, avem toate tipurile de vaccin folosite la scară internațională.”

Primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că va solicita convocarea în această săptămână a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, pentru a analiza situația epidemiologică și prognozele experților. Totodată primarul a solicitat centrelor de vaccinare să desfășoare acțiuni de imunizare inclusiv în zilele de odihnă.

Boris Gâlcă a adăugat că tendința de creștere a numărului de cazuri în regiune, dar și în Republica Moldova este îngrijorătoare.