Indonezia a devenit noul centru global al pandemiei

Imagine implicită

Indonezia a devenit noul epicentru global al pademiei de COVID-19: potrivit OMS, țara a raportat cel mai mare număr de noi infecții COVID din lume săptămâna trecută. De asemenea, Indonezia a înregistrat un record de 1.383 de decese în 24 de ore, chiar dacă au fost luate măsuri substanțiale destinate să limiteze răspândirea bolii.

Ben Cowling, profesor la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Hong Kong, citat de CNBC și Mediafax, a declarat: „„Decesele vor continua să crească încă 2-3 săptămâni din cauza decalajului dintre confirmarea cazului şi mortalitate.”

Indonezia a depăşit India devenind epicentrul global al pandemiei de COVID-19, potrivit datelor compilate de Our World in Data. Cea mai recentă actualizare epidemiologică săptămânală a OMS arată că peste 3,4 milioane de cazuri noi au fost raportate la nivel global între 12 şi 18 iulie. Indonezia s-a situat în fruntea listei cu cele mai multe infecţii noi în această perioadă, 350.273 de cazuri – o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă. A fost urmată apoi de Marea Britanie, Brazilia, India şi SUA.