Inga Grigoriu respinge acuzațiile lui Stoianoglo: Crearea comisiei „Laundromat” a fost propusă înainte de numirea lui la șefia PG

Imagine implicită

Președintele comisiei de anchetă „Laundromat”, deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu, respinge acuzațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, potrivit cărui scopul acestei comisii a fost anume de a bate în șeful PG. Parlamentara îi amintește lui Stoianoglo că primul proiect de hotărâre cu privire la crearea Comisiei „Laundromat” a fost înregistrat la Parlament în martie 2019, cu mult timp înainte ca Stoianoglo să ocupe funcția de șef al PG.

Eu sunt sigur că comisia aceasta a fost creată și a activat doar pentru a distrage atenția de la investigarea furtului miliardului. Comisia a fost creată la inițiativa deputaților Partidului „ȘOR”, dar și a celor din anturajul lui Plahotniuc. Doamna [Inga Grigoriu] a fost numită șefă și a fost folosită pentru discreditarea mea ca procuror general”, a declarat aseară Stoianoglo în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

În cadrul unui briefing de presă, Inga Grigoriu a dat de înțeles că cele declarate de Stoianoglo nu corespund realității.

Pentru prima dată, proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei parlamentare de anchetă care va elucida fenomenul spălărilor de bani a fost înregistrat în luna martie 2019. A fost înregistrat sub semnătura deputaților care au constituit componentele fostului bloc ACUM… acest proiect de hotărâre a fost angajamentul fostului bloc ACUM față de cetățeni în lupta cu schemele ilicite care s-au petrecut pe teritoriul R.Moldova”, a declarat ea.