Ion Ceban sugerează partidului de la guvernare să iasă din campania electorală

Imagine postare

Câteva zeci de manifestanţi au participat la o acțiune de protest prin care au cerut ca elevilor din şcolile primare din municipiul Chișinău să li se ofere apă potabilă de calitate. ei consideră că autoritățile locale nu întreprind nimic în acest sens și copiii sunt nevoiți să bea apă de la robinet.

Primarul de Chişinău, Ion Ceban, a reacţionat pe reţelele de socializare la această acţiune de protest organizată de reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate” (PAS), aflat la guvenare.

„Problema aprovizionării cu apă potabilă a instituţiilor educaţionale este actuală nu doar în Chişinău, dar şi în toată ţara unde situaţia este şi mai gravă. Rog protestatarii să iasă din campania electorală şi să nu uite că deja sunt la guvernare şi au toate posibilităţile să se îngrijească de ce apă beau copiii şi cei din localităţile de nord, sud, centru. Îi informez, dacă nu cunosc, că sunt localităţi fără reţea de apeduct”, a spus Ion Ceban.

Primarul a mai promis „să discute acest subiect şi să elaboreze un proiect care va fi înaintat Parlamentului pentru a lua măsuri de aprovizionare cu apă potabilă a tuturor copiilor din toate instituţiile educaţionale din Republica Moldova” și a enumerat mai multe servicii sociale acordate de Primăria Chişinău, alocând sute de milioane de lei în acest scop. Printre acestea: alocații de 700 de lei la începutul anului şcolar pentru aproximativ 8000 de copii din familii social-vulnerabile; 70 de lei pe lună personalului didactic pentru procurarea abonamentului pentru deplasarea în transportul public; tinerii specialişti primesc asistenţă materială în valoare de 1000 de lei pe lună pentru închirierea locuinţelor în primii trei ani de la angajare.