Inspectoratul General de Poliție (IGP) are un șef nou, propus astăzi, 8 septembrie, Cabinetului de miniștri de către ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco. Iurie Podarilov a ocupat anterior funcția de director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Iurie Podarilov, după ce a ispășit 13 luni de închisoare în Penitenciarul nr. 13, a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei. La 17 iunie curent Curtea Supremă de Justiție a decis că fapta care i-a fost incriminată nu a fost comisă. Oficialul susține că acest dosar i-ar fi fost fabricat și este dispus să obțină tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate, scrie Anticorupție.md.

Iurie Podarilov, care a fost încarcerat și deținut în condiții inumane pentru fapte pe care nu le-a comis, este decis să obțină despăgubiri de la stat și prejudiciu moral. El va insista să fie trase la răspundere persoanele care i-ar fi orchestrat fabricarea dosarului și, respectiv, a probelor false și a susținut cu mai multe probe documentare că dosarul respectiv a fost instrumentat la comanda fostei conduceri a MAI, în frunte cu Alexandru Jizdan.


(65 accesari)