Iurie Roșca a primit interdicție de intrare în România pentru 3 ani

Imagine implicită
Sursa foto: Facebook

Fostul președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, Iurie Roșca, are interdicție de intrare în România pentru 3 ani. Despre aceasta fost președinte PPCD anunță într-un video postat pe Facebook.

„Calitatea closetului și calitate fluidizării și a călătorilor spre România la Vama Albița este floarea la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute: am interdicție de intrare în România pentru 3 ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele băieții nu sunt obligați să mi le raporteze, așa că revin acasă. Doamne ajută, trăiască neamul românesc”, spune Roșca în video.

Iurie Roșca este un politician din Republica Moldova. A îndeplinit, vreme de mai mulți ani, funcția de președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din Republica Moldova. A fost vicepreședinte al Parlamentul Republicii Moldova între 1998-2001 și 2005-2009; și viceprim-ministru al Republicii Moldova (iunie – septembrie 2009). Din anul 2012 deține funcția de președinte al „Universității Populare”.

Pe 4 aprilie 2005, cei 11 deputați a Partidului Popular Creștin Democrat, condus de Iurie Roșca, au votat pentru alegerea comunistului Vladimir Voronin în funcția de vicepreședinte al R. Moldova. 

În 2020 Roșca și-a lansat volumul „Interesul național ca modus vivendi” și cuprinde texte publicate de acesta pe un portal care promovează materiale propagandistice și narațiuni favorabile Rusiei.