Klaus Iohannis promite că se va implica activ în rezolvarea crizei climatice: “Raportul ONU, un semnal de alarmă pentru noi toți”

Imagine implicită

Președintele Klaus Iohannis a făcut luni un apel la acțiune fermă în domeniul schimbărilor climatice, invocând necesitatea coordonării la nivel național, european și internațional.

Șeful statului a reacționat astfel la un raport publicat luni de Grupul interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activității umane (IPCC).

“Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! Magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora”, a spus președintele Iohannis, într-o reacție pe Facebook.

“Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!”, a conchis Iohannis.

Potrivit raportului, activitatea umană schimbă clima Pământului într-un mod „fără precedent” în mii sau sute de mii de ani, iar unele dintre aceste schimbări sunt acum inevitabile și ireversibile, au avertizat oamenii de știință din domeniul climei.

www.caleaeuropeană.ro