La Baia Mare a început producția de autobuze electrice 100% românești

Imagine implicită

Până acum, autobuzele electrice erau cumpărate din Europa, dar de curând o fabrică din Baia Mare a creat unul de la zero, un concept 100% românesc. Autobuzul electric a intrat în teste de câteva săptămâni, iar clujenii au putut să-l vadă într-o expoziție de mobilitate inteligentă, alături de alte mijloace de transport nepoluante.

„Este produs în România. Costul lui pornește de la 350 de mii de euro, în funcție de dotările care vin puse. Noi suntem deocamdată în perioada de probă, anul acesta ne-am propus să-l plimbam prin orașele din România, companiile locale de transport au ocazia să îl testeze”, spune Alexandra Moldovan, director de marketing.

Autobuzul are 83 de locuri și o lungime de 12 metri. Autonomia sa minimă este de 200 de km și poate fi extinsă până la 360 de km. Acesta este dotat cu Wi-Fi, prize USB şi monitor cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecţii.

Pentru siguranța pasagerilor, autobuzul are în dotare camere de supraveghere montate atât la interior, cât și la exterior. Astfel, datele colectate sunt transmise în timp real șoferului care poate acționa pentru a evita un pericol.

digi24.ro