Liderul unei organizații de tineret a PSRM din Chișinău, prins cu valiza plină de droguri în casă

Imagine postare

Liderul tineretului socialist din sectorul Botanica al capitalei, membrul Consiliului Republican al „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), Ivan Statnîi, a fost reținut de către ofițerii INI, în comun cu angajații Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger” și procurorii PCCOCS pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online”. Mai exact, potrivit surselor Deschide.MD, socialistul ar fi fost chiar liderul grupării criminale, acesta gestionând magazinul online și personal introducând pe cale de contrabandă drogurile din Ucraina.

Poliția Națională a emis astăzi un comunicat cu privire la reținerea a încă trei persoane în dosarul comercializării drogurilor pe teritoriul mun.Chișinău ca urmare a perchezițiilor inițiate în luna august.

„Liderul grupării organiza introducerea pe cale de contrabandă a drogurilor din Ucraina, a racolat și angajat alți 2 curieri de gen masculin, acestia fiind sportivi de performanță, pe care i-a asigurat cu spațiu locativ pentru desfășurarea activității criminale”, se arată în comunicatul IGP.

Drogurile erau comercializate prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii acestei grupări. Astfel, utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20000 lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri”, pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

În cadrul perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei.