Maia Sandu, la ședința Parlamentului de astăzi: Îi felicit pe cetățenii R. Moldova pentru votul lor

Imagine implicită

„La mai bine de 7 luni de când sunt președinte vin în fața Parlamentului pentru prima dată. Îi felicit pe cetățenii R. Moldova pentru votul lor, pentru că au continuat să creadă în democrație și în puterea fiecărui vot, în pofida dezamăgirii.

Îi felicit pe cetățeni pentru că au avut înțelepciunea să creadă în oameni onești. Trebuie să muncim pentru a le realiza așteptările.

Măcar acum, la 30 de ani, să construim un stat pentru toți oamenii, nu pentru găști care și-au adunat averi nemeritate. Este timpul unei adevărate revoluții”, a declarat Maia Sandu la ședința Legislativului de astăzi.

Totodată, Maia Sandu a declarat că Legislativul are datoria să adopte legi clare pentru prevenirea și combaterea corupției.

„Votul de pe 11 iulie trebuie să fie auzit și de judecători și procurori. Acest vot masiv vă privește în modul direct. Oamenii cer dreptate și vor stat de drept. Reforma justiției trebuie să înceapă imediat.

Avem nevoie de măsuri rapide în combaterea corupției. Oamenii trebuie să vadă cum hoții ajung la pușcărie. Majoritatea parlamentară, Guvernul și președintele vor lupta împreună împotriva corupției”, a mai declarat Maia Sandu.

Menționăm că după constituirea legală a Parlamentului se alege preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.