Mesajul UE către R. Moldova: a fi independent nu înseamnă a fi singur

Imagine implicită

Delegația Uniunii Europene (UE) a transmis un mesaj de felicitare pentru cetățenii Republicii Moldova, care astăzi, 27 august, sărbătoresc trei decenii de la proclamarea Independenței.

„Felicitări Republica Moldova cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea suveranității! Uniunea Europeană a fost alături de Republica Moldova în tot acest timp, aproape de dorințele și necesitățile oamenilor”, se arată în mesajul de felicitare al UE, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

„Viitorul este în mâinile cetățenilor Republicii Moldova. Fie că sunt acasă sau peste hotare, cu toții împărtășesc provocările prezentului și speranța pentru un trai mai bun; și muncesc împreună pentru a se bucura de o țară frumoasă, unică, prosperă și atât de primitoare. Acești 30 de ani au demonstrat că a fi independent nu înseamnă a fi singur. 

O țară independentă poate să parcurgă cu încredere un drum către dezvoltare și prosperitate, alături de partenerii săi. Uniunea Europeană a urmărit toți acești 30 de ani cu optimism și încredere în viitorul Republicii Moldova drept stat partener și prieten. Și astăzi, din nou, vrem să spunem din tot sufletul un sincer: La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, oamenilor tăi!”, se mai arată în mesajul UE.

Astăzi se împlinesc 30 de ani de la ziua în care Chișinăul și-a declarat independența față de URSS și, astfel, pe harta lumii a apărut Republica Moldova. Este zi de sărbătoare în toate localitățile unde au fost programate diferite manifestații. Cele mai importante vor avea loc la Chișinău, care vor culmina cu o paradă militară și un concert în Piața Marii Adunări Naționale.