Mihai Popșoi, atac la Stoianoglo: Procuratura a devenit agenția de călătorii a hoților

Imagine implicită

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, îi sugerează procurorului general, Alexandr Stoianoglo să-și prezinte demisia de onoare, deoarece, potrivit acestuia, procurorul șef nu ar fi înregistrat progrese în lupta cu corupți și nu ar fi depus niciun „efort pentru localizarea și extrădarea fugarilor Plahotniuc și Șor”.

”Ce putea face Stoianoglo în aproape doi ani de mandat? Putea depune efort pentru localizarea și extrădarea fugarilor Plahotniuc și Șor. Nu a făcut-o. În schimb, i-a ajutat pe bandiții Cavcaliuc și Platon să fugă de răspundere penală. Mai mult, procurorul a devenit o portavoce a hoților, iar Procuratura a devenit agenția lor de călătorii. Nu există nicio scuză pentru asemenea comportament. Oamenii au votat pentru dreptate, nu pentru că procurorul plătit de cetățeni cu 34 000 de lei lunar să se înfrățească cu mafia – „Privet, Slava!”, a scris Popșoi.

”Dacă nu reușește să-și îndeplinească mandatul cu eficientă, poate pleacă cu demnitate, însă Stoianoglo a ales calea victimizării și confruntării. Personal, mi-am pus mari speranțe în domnia sa, dar mi-am pierdut orice stimă pentru Stoianoglo când a încercat să-și acopere ineficiența cu originea sa etnică. Doar un laș poate submina pacea inter-etnică de dragul unui fotoliu călduț. Doar pentru această ispravă, poporul îi va striga din urmă – Adio, Sașa!”, a mai adăugat Popșoi.