Ministra MAI a cerut audit la Aeroportul Internațional Chișinău: „Nu mai am încredere într-o firmă privată, care pretinde că se ocupă de securitatea aeroportului”

Imagine implicită

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a solicitat efectuarea unui audit complet la Aeroportul Internațional Chișinău. Reacția vine după identificarea mai multor lacune ieri, 24 august, în cadrul unei vizite inopinate la sectorul Poliției de Frontieră al IGF din cadrul Aeroportului.

Astfel, Ana Revenco a solicitat efectuarea unui audit complet ce cuprinde întreg perimetrul Aeroportului. În opinia ministrei, auditul, atât de ordin intern, cât și de ordin extern va permite identificarea priorităților necesare asigurării securității precum și conlucrării polițiștilor de frontieră cu companiile private ce asigură funcționalitatea instituției.

„Vreau ca în 3 zile să primesc concluziile acestui audit. Nu mai am încredere într-o firmă privată care pretinde că se ocupă cu securitatea aeroportului. Nu pot permite să existe suspiciuni de raportări false, treceri de persoane și bunuri prin breșe de securitate gestionate de terți. Aeroportul Internațional Chișinău este de importanță strategică națională, cu impact pe securitatea țării noastre. Nu ne permitem niciun moment de slăbiciune în acest domeniu! Totodată aștept să primesc și un set de propuneri de lucru plecând de la rezultatele acestui audit!”, a declarat ministra.

unimedia.md