Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, şi-a prezentat echipa ministerială

Imagine implicită
Sursa foto:justice.gov.md

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a prezentat astăzi echipei ministerului noul secretar de stat şi membrii cabinetului ministrului.

Veronica Mihailov-Moraru, noul secretar de stat al Ministerului Justiţiei este de profesie avocat, magistru în drept, formator şi consultant în mai multe proiecte ce ţin de justiţie şi drepturile omului. De asemenea, a deţinut funcţia de preşedinte a organizaţiei nonguvernamentale Amnesty International Moldova, membru şi preşedinte a Comisiei de Licenţiere a Uniunii Avocaţilor, dar şi de secretar de stat al Ministerului Justiţiei în anul 2019.

Ana Calinici este şef de cabinet. Aceasta este magistru în drept şi a activat în cadrul Judecătoriei Chişinău, ulterior a fost expert în Parlamentul României şi consilieră în cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Marcel Moraru este consilier în cabinetul ministrului. Este avocat, magistru în drept, a fost expert legal în cadrul mai multor proiecte ce ţine de justiţie şi drepturile omului. De asemenea, a fost funcţionar în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, responsabil şi de mecanismul naţional de prevenire a torturii.

Cristina Ursachi va fi comunicatorul Ministerului Justiţiei. Ea este jurnalistă şi a fost reporter şi prezentator ştiri în domeniul justiţiei la un post de televiziune din R. Moldova, iar ulterior a activat în calitate de producător la organizaţia nonguvernamentală WatchDog.MD.