Moldova semnează cu 70 de țări: Cetățenii să poată părăsi Afganistanul

Imagine implicită

Republica Moldova s-a aliniat declarației comune a comunității internaționale, susținută de peste 70 de țări, prin care solicită să li se permită plecarea cetățenilor afgani, dar și străini care doresc să părăsească țara.

Totodată, potrivit declarației, se solicită ca aeroporturile și punctele de trecere a frontierei să rămână deschise, transmite Știri.md.

Ministerul Afacerilor Externe informează că deocamdată nu au parvenit solicitări de repatriere din partea cetățenilor moldoveni.

În caz de necesitate, Ministerul se va implica în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni prin asigurarea comunicării coordonate prin canale diplomatice cu țări partenere care dispun de o reprezentanță diplomatică la Kabul.

Potrivit ministerului, diplomații MAEIE sunt deja în contact cu omologii din ministerele de externe ale României și Ucrainei pentru a interveni prompt, în caz de necesitate, în vederea asistării conaționalilor noștri.

În cazul în care dispuneți de informații cu privire la cetățenii moldoveni care sunt în regiune și se confruntă cu o situație dificilă, puteți anunța Direcția afaceri consulare a MAEIE la adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon: +373 22 201 050.

știri.md