Moldovenii implicați într-un accident în România, internați în spital: MAEIE oferă noi detalii

Imagine implicită

Ministerul de Externe confirmă implicarea a 5 moldoveni într-un accident în România. Potrivit informațiile emis de MAEIE, toți au fost internați la spital, iar în cazul a doi moldoveni starea este instabilă.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Consulatului general al Republicii Moldova la Iași, s-a autosesizat în legătură cu producerea, în dimineața zilei de 1 septembrie, a unui accident rutier cu implicarea unui microbuz, care se deplasa în tranzit spre Republica Moldova.

Accidentul s-a produs în localitatea Poiana Stampei, iar din informațiile comunicate de autoritățile locale la bordul microbuzului implicat în accident se aflau 5 persoane – cetățeni ai Republicii Moldova. Toate persoanele au suferit diferite politraumatisme, fiind internați la Spitalul Județean Bistrița. Dintre acestea, două persoane se află în stare instabilă. Reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu autoritățile locale în vederea obținerii informațiilor suplimentare.

Totodată, cazul a fost referit spre monitorizare și responsabililor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Un microbuz cu moldoveni a intrat violent într-un TIR în Suceava în această dimineață.
unimedia.md