Natalia Gavriliţa: Dacă profesorii nu vor să se vaccineze, atunci să-şi găsească altă ocupaţie

Imagine postare

Premierul Natalia Gavriliţa nu renunță la ideea că profesorii trebuie să se vaccineze împotriva COVID-19. Aceasata a declarat la emisiunea „Politica” de la TV8 că dacă dascălii nu vor să se vaccineze, atunci ei trebuie „să-şi găsească altă ocupaţie”.

„În octombrie, noiembrie vom avea peste 3.000 de cazuri pe zi dacă nu facem ceva pentru a modera infectarea. Acestea sunt prognozele OMS în condiţiile în care nu schimbăm datele problemei şi nu introducem reguli comportamnetale care să oprească virusul. Testele gratis sunt necesare atunci când nu există alte soluţii pentru a opri valul pandemic, acum există vaccinul gratuit.

Testul gratis nu este în toată lumea și chiar acolo unde inițial a fost gratis se renunță la această practică, pentru că societatea oferă soluția de vaccinare gratis și aceasta este ea mai bună soluție de a opri virusul. Oamenii sunt liberi să nu se vaccineze, dar în momentul în care ei participă la anumite procese sociale și interacționează cu oameni pe care pot să-i supună unui anumit risc, atunci intră în joc responsabilitatea socială

Medicii s-au vaccinat în proporție de 98%, neapărat vom merge în continuare pe încurajarea vaccinării tuturor celor care lucrează în prima linie.

În momentul în care profesorii intră în clasă și interacționează cu copiii și pun sub risc sănătatea copiilor și a familiilor lor, atunci ei trebuie să se vaccineze. Dacă ei nu vor să se vaccineze, atunci ei trebuie să-și găsească altă ocupație,” a declarat Gavriliță.

După emisiune, Natalia Gavriliţa și-a cerut scuze de la profesori și a venit cu unele precizări, pe Facebook,

„Regret declaraţia nereuşită despre profesorii care refuză vaccinarea, făcută în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari. Fraza nu reprezintă politica Guvernului în niciun fel. Poziţia noastră faţă de această chestiune rămâne neschimbată – profesorii au dreptul să refuze vaccinarea şi să continue predarea în clase, atât timp cât dovedesc cu regularitate că sunt negativi la testele Covid-19. Trebuie să oferim un mediu sigur copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Le cer scuze profesorilor pe care declaraţia mea i-a rănit”, a scris premierul.