Noi condiţii de călătorie în Federaţia Rusă, din 1 septembrie, pentru cetăţenii R. Moldova

Imagine postare

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău informează despre noile condiţii de traversare a frontierei de stat anunţate de Federaţia Rusă, în contextul limitării răspândirii infecţiei COVID-19.

Începând cu 1 septembrie curent, cetăţenii Republicii Moldova care intenţionează să intre pe teritoriul Federaţiei Ruse, au obligaţia ca până la traversarea frontierei de stat, să înregistreze rezultatele testului COVID-19, în aplicaţia mobilă ”Călătoreşte fără COVID-19” (”Путешествую без Covid-19”), dezvoltată de autorităţile ruse. Testul trebuie să fie efectuat prin metoda PCR, să fie negativ şi cu o valabilitate nu mai mare de 72h.

Totodată, în decursul a trei zile calendaristice din momentul intrării pe teritoriul Federaţiei Ruse, aceştia vor fi testaţi obligatoriu la COVID-19, prin metoda reacţiei PCR. Până la obţinerea rezultatelor, vor trebui să respecte regimul de autoizolare la domiciliu/locul de aflare.

Nu este necesară testarea PCR pe teritoriul Federaţiei Ruse, a cetăţenilor Republicii Moldova care deţin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 sau că în ultimele 6 luni au fost infectaţi cu COVID-19.

Republica Moldova este în proces de aderare la platforma mobilă ”Călătoreşte fără COVID-19”.