O „bunicuţă“ de orifine română a furat diamante de… 5 milioane de euro din Londra! A folosit o metodă ingenioasă prin care i-a înşelat pe toţi

Imagine implicită

O româncă în vârsta de 60 de ani este acuzată în Marea Britanie că ar fi furat diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline, echivalentul a cinci milioane de euro, dintr-un magazin de lux din Londra.

Lulu Lakatos are 60 de ani, este cetăţean român şi trăieşte în Franţa de mai mulţi ani. Departe de a avea stilul de viaţă a unei bunicuţe, românca se află în centrul unui scandal uriaş şi este acuzată că a furat un magazin de bijuterii londonez.  Pentru asta, spun anchetatorii citaţi de BBC, Lulu a recurs la un plan sofisticat şi nu a lucrat singură. Românca s-a dat drept gemolog, expert în piertre preţioase, şi i-a păcălit pe propietarii unui magazin de lux, Boodles, din Mayfair, aflat în inima Londrei. Ca gemolog, ea a reuşit să-i convingă pe proprietari să-i permită să analizeze şi evalueze nu mai puţin de şapte diamante, cele mai preţioase. Potrivit sursei citate, planul ingenioas a fost pus la cale în 2016, când preşedintele companiei Boodles, Nicholas Wainwright, a fost prezentat unui israelian pe nume Simon Glas, care susţinea că este un prosper om de afaceri şi colecţionar de diamante şi că este interesat să-şi completeze colecţia de pietre preţioase. Cei doi s-au întâlnit la Monaco, o lună mai târziu, unde Glas i l-a prezentat pe Alexander, un presupus afacerist rus, şi el pasionat de bijiuterii de lux. Cei trei au convenit şi au pus la cale afacerea, vânzarea celor şapte diamante, iar pentru a fixa un preţ au apelat la Lulu, care se prezentase drept Ana, gemolog. De faţă cu însuşi  preşedintele Wainwright şi cu unul dintre experţii magazinului, românca s-a prefăcut că evaluează fiecare piatră preţioasă, cântărindu-le şi studiindu-le minute în şir.  

Deşi fiecare piatră era ambalată individual şi toate erau puse într-o geantă cu cifru, impostoarea s-a prefăcut că le evaluează şi că le pune în geantă. Doar că, ceea ce propietarul nu ştia, Lulu înlocuise geanta specială de diamante cu una indentică în care se aflau pietricele. A ieşit apoi liniştită cu diamantele, iar la ieşire ar fi fost aşteptată de alte două femei, cărora le-a predat diamantele, după care şi-a schimbat hainele într-o toaletă publică şi s-a făcut nevăzută.   Proprietarul a descoperit abia a doua zi, la magazin, că a fost victima unui furt. A anunţat Poliţia, iar din acel moment a început ancheta. Potrivit anchetatorilor, pietrele furate, în valoare totală de 4,9 milioane de euro, includ un diamant în formă de inimă de 20 de carate evaluat la mai mult de 2,5 milioane de euro. Un alt diamant de lux, unul roz, a fost estimat circa 1,5 milioane de euro. 

Ancheta a evoluat destul de greoi. Doi dintre complicii româncei, Christophe Stankovic şi Mickael Jovanovic, au fost prinşi şi deja au fost condamnaţi. La rândul ei, Lulu Lakatos a fost arestată în Franţa, în baza unui mandat european de arestare şi a fost recent extrădată în Marea Britanie, iar procesul ei este în desfăşurare.

adevarul.ro