O sculptură imensă a unui zimbru, instalată în „Pădurea Domnească”

Imagine implicită

O sculptură imensă din lemn a unui zimbru a fost instalată la Zimbrăria de la rezervația „Pădurea Domneasca”. Creația a fost realizată de sculptorul Alexei Vidrașco.

Solicitat de Deschide.MD, Alexei Vidrașco a spus că sculptura a fost realizată timp de doua luni, lucrul fiind relativ stopat de către ploile din ultima perioadă. Acesta a mai mărturisit că a fost ajutat de încă doi oameni, deoarece o placă de lemn din această sculptură ajunge la circa 30-50 kg, făcând astfel munca mult mai greu de realizat.

Ideea acestei sculpturi a venit de la directorul rezervației „Pădurea Domneasca”, Valeriu Țarigradschi, care a oferit suport financiar pentru lemnul din care a fost realizată sculptura. Un agent economic a asigurat lucrătorii cu o macara, iar Alexei Vidrașco a asigurat sculptura cu metalul necesar și cu proiectarea Zimbrului.

Sculptorul a comunicat care au fost cheltuielile pentru realizarea sculpturii, însă susține că nu și-ar mai dori să efectueze lucrări în R. Moldova, din motiv că acestea necesită o dedicație și o implicare asiduă, cât și cheltuieli destul de mari.