Orașul Ialoveni s-a înfrățit cu municipiul Hunedoara din România: „Ne dorim colaborări economice”

Imagine postare

Municipiul Hunedoara din România și orașul Ialoveni din Republica Moldova sunt, începând din 27 august, localități înfrățite.

În baza hotărârilor aprobate în prealabil de Consiliul Orășenesc Ialoveni și Consiliul Local Hunedoara, acordul de înfrățire a fost semnat astăzi, 27 august 2021, în orașul din Republica Moldova.

Municipiul Hunedoara a fost reprezentat de o delegație condusă de primarul municipiului, Dan Bobouțanu. Din delegație au mai făcut parte viceprimarul Cătălin – Florin Olar și consilierii locali Sorin Ilea, Florin Bolosin, Claudiu – Sorin Voinia și Mircea – Marcel Popa.

Reprezentanții municipiului Hunedoarei au fost invitați să participe și la ceremoniile ocazionate de Ziua Independenței Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat al Primăriei Hunedoara. „Sunt extrem de bucuros că am reușit să stabilim o legătură oficială cu un oraș din Moldova, și sunt și mai bucuros că acest oraș este Ialoveniul. Îmi doresc ca această legătură să nu se rezume doar la vizite protocolare. Ne dorim schimburi culturale, sprijin administrativ reciproc și, de ce nu, colaborări economice. Suntem onorați de această nouă colaborare instituțională”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.