Pensia minimă în Moldova va fi majorată de la 1 octombrie; creșterea vine în același timp cu indexarea tuturor pensiilor cu 3,86%

Imagine postare

Pensia minimă în Moldova va fi majorată din 1 octombrie, a anunțat prim-ministra, Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă. Demnitara a spus că circa 183 mii de pensionari cu stagiu complet de cotizare vor primi minim 2 mii lei, iar cei cu stagiu de muncă incomplet vor primi un adaos de 398 lei.

Natalia Gavriliță a menționat că este vorba de cea mai semnificativă majorare a pensiilor: „Conform proiectului pe care l-am pregătit, toți cei cu stagiu de muncă complet de la 1 octombrie vor primi pensie de cel puțin 2 mii lei. Este vorba despre 183 mii de pensionari care primeau mai puțin de 2 mii lei lunar. Pensia pentru acești oameni care vor beneficia de creșterea pensiei minime reprezintă în medie 366 de lei. De asemenea, această creștere va afecta pozitiv și pe cei cu stagiu incomplet de cotizare. Și ei vor beneficia de o creștere semnificativă – medie 398 lei. Aceste creșteri vin în același timp cu indexare pensiei. De la 1 octombrie, toate pensiile vor fi indexate cu 3,86%. Vor crește și plățile sociale pentru categorii de oameni care primesc alocații sociale care sunt corelate cu pensia minimă. 84 mii de beneficiari vor beneficia de o creștere în medie de 400 de lei.”