Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute de Letonia

Imagine implicită

R. Moldova și Lituania își vor întări relațiile de cooperare. Despre aceasta au anunțat Ministrul afacerilor externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, în urma întrevederii pe care au avut-o astăzi.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută de cei doi oficiali, Nicu Popescu a declarat că vizita lui Edgars Rinkēvičs este un semn clar de sprijin și de prietenie a Letoniei. Acesta i-a mulțumit ministrului leton pentru prezență și pentru sprijinul pe care l-a primit R. Moldova în aproape 3 decenii, inclusiv în tot ce ține de combaterea pandemiei, pentru vaccinuri și echipamente medicale. 

Potrivit lui Popescu, discuțiile cu ministrul leton s-au axat pe agenda de cooperare cu Uniunea Europeană, dar și agenda bilaterală. 

Ministrul moldovean a anunțat că în viitorul apropiat va fi semnat un acord între R. Moldova și Letonia în domeniul securității sociale.

Totodată, potrivit lui Popescu, R. Moldova și Letonia vor iniția un dialog detaliat privind recunoașterea permiselor de conducere moldovenești pentru cetățenii moldoveni care trăiesc în Letonia.

S-a pus în discuție și reglementarea transnitreană și securitatea regională, dar și situația din Afganistan.

La rândul său, Ministrul afacerilor externe al Letoniei, a mulțumit pentru invitație și i-a urat succes lui Popescu în implementarea agendei propuse. 

Ministrul leton a accentuat că R. Moldova și Letonia au o cooperare strânsă în lupta cu pandemia, remarcând faptul că Letonia a fost alături de cetățenii moldoveni cu donații de vaccinuri și alte echipamente. 

Tot în contextul pandemiei, ministrul leton a remarcat că, deși a fost o situație dificilă în perioada pandemiei, exporturile R. Moldova către Letonia s-au mărit în această perioadă.