RĂZVAN VASILESCU

Actorul Răzvan Vasilescu s-a născut pe 14 august 1954, la Ploiești. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din București, la clasa profesorilor Leopoldina Balanuta si Alexa Visarion. A jucat pe scenele teatrelor Giulești, Nottara și Bulandra, unde a și rămas permanent. În prezent, la fel ca toți actorii de teatru, joacă pe multe scene, în cele mai variate genuri de piese.

În film, a debutat în 1978, în filmul lui profesorului său, Alexa Visarion, Înainte de tăcere. Era pe vremea când Luminița Gheorghiu și Dorel Vișan apăreau și ei tot în partea mai de jos a distribuției. Filmul era o ecranizare a nuvelei lui Caragiale „În vreme de război’. De atunci, a fost mereu distribuit în filmele în care era nevoie de un personaj care să-ți stea în gât. Cinic, uneori vulgar, rece, inoportun, sarcastic – este paleta sa de posibilități în care nimeni nu-l egalează.

MILA KUNIS

Milena Markovna Kunis s-a născut pe 14 august 1983, într-o familie de evrei din Ucraina. Familia s-a mutat la Los Angeles în 1991, imediat după dezintegrarea Uniunii Sovietice. La 9 ani merge la cursuri de actorie. De la 11 ani, apare în roluri episodice din seriale TV și lucrează intens mai bine de 10 ani. Începe să apară și în lungmetraje. Dintre acestea: Cartea lui Eli (2010), Lebăda neagră (2010), Grozavul și Puternicul Oz (2013).

HALLE BERRY

Maria Halle Berry s-a născut pe 14 august 1966, în Cleavland, Ohio.

În adolescență, a câștigat diverse titluri de Miss pe plan local. În 1989, s-a mutat la New York, visând să devină actriță. Începutul a fost foarte greu, a fost nevoită să locuiască o vreme într-un adăpost pentru homeless. Apoi lucrurile au început să se lege.

În 1999, joacă rolul principal în filmul TV Introducing Dorothy Dandridge. Este povestea primei actrițe de culoare nominalizate la Premiul Oscar pentru un rol principal. Coincidența face ca cele două actrițe, Halle Berry și Dorothy Dandridge, să se fi născut la același spital din Cleaveland, Ohio, dar la 44 de ani distanță. Peste doi ani, în 2001, Halle Berry este ea însăși prima actriță de culoare care chiar câștigă Premiul Oscar pentru un rol principal. Este rolul din Monster’s Ball.


(35 accesari)