sursa foto: www.avantaje.ro

MIHAI CĂLIN

Mihai Călin s-a nascut in București, pe 16 august 1968. Mama lui era născută din părinți ruși basarabeni, refugiați și ajunși, după un complicat periplu, la București. Numele de fată al mamei lui Mihai Călin era Maria Vasilievna Șeverdeaeva.

Revoluția l-a prins student. A participat la protestele de pe 21 decembrie 1989. Apoi, a fost martor al mineriadei din 1990. În vara aceea, a fost admis la IATC – Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie. Remarcat de Ovidiu Iuliu Moldovan, a fost angajat în 1993 la Teatrul Național, unde joacă și astăzi.

MADONNA

Madonna Louise Ciccone s-a născut pe 16 august 1958, într-o familie cu șase copii. Tatăl era la a doua generație de imigranți italieni, iar mama era de origine franceză-canadiană. Fiind catolică, la 14 ani, cu ocazia confirmării religioase, Madonna adoptă și prenumele Veronica.

Madonna a fost unanim desemnată ca regină a muzicii pop în anii ʽ80. Extrem de creativă, nonconformistă până la vulgar și scandalos – i se poate nega orice, dar nu și talentul.

Creativitatea ei s-a manifestat în multe domenii. IMDB o creditează cu… 427 de piese aflate pe coloanele sonore ale unor producții cinematografice și TV. S-a manifestat în fashion design, a scris și ilustrat cărți pentru copii. În 1996 a jucat rolul memorabil al Evei Prón, în Evita, un muzical tragic regizat de Alen Parker. Pentru acest rol, a fost recompensată cu Globul de Aur.


(39 accesari)