Peste 7 mii de tineri au fost admişi în universităţile din R. Moldova la locuri cu finanţare bugetară

Imagine implicită

În sesiunea de bază de admitere la studii superioare 2021, în universităţile din Republica Moldova, la locurile cu finanţare bugetară, au fost înmatriculaţi 4170 de studenţi (83%), iar 840 de locuri au rămas vacante. Totodată, la locurile cu finanţare bugetară au fost admişi şi 2944 de masteranzi (96%), vacante au rămas 137 de locuri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare” şi Academia de Administrare Publică, în sesiunea de bază, au realizat complet comanda de stat. Cele mai solicitate domenii de studii universitare rămân a fi drept, business şi administrare, finanţe, design, tehnologii informaţionale şi comunicaţionale, medicină, stomatologie.

În perioada 16-26 august, are loc sesiunea suplimentară de admitere, pentru locurile neacoperite. E vorba de peste 300 de locuri cu finanţare bugetară în domeniile ştiinţe ale educaţiei, ştiinţe fizice, ştiinţe ale mediului. La fel, sunt propuse pentru sesiunea suplimentară circa 200 de locuri vacante la domeniile inginerie şi tehnologii de fabricare şi prelucrare şi circa 100 de locuri bugetare la ştiinţe agricole, silvicultură, arhitectură şi construcţii.