Platforma DA solicită Parlamentului să întreprindă măsurile necesare pentru ca partidul „Șor” să fie scos în afara legii

Imagine implicită

Platforma DA solicită deputaților din actualul legislativ și președintelui Parlamentului, Igor Grosu, să reia inițiativele Platformei DA și să continue demersurile de radiere a partidului „Șor” din lista partidelor legale.

„Solicitarea noastră este ca cei din Parlamentul R. Moldova, președintele Parlamentului sau ministerul justiției, să preia inițiativele Platformei DA, să sesizeze Curtea Constituțională. Noi am sesizat și am încercat să identificăm alte mecanisme neavând posibilitatea legală să o sesizăm pentru a radia forțat PP „Șor” din registrul partidelor politice. Acest lucru poate fi făcut și acum, să scăpăm de rușinea unei formațiuni politice care este bazată, în mare parte, pe coruperea alegătorilor. Despre cum funcționează acest partid știe toată lumea: coordonatori plătiți, magazine sociale care corup alegătorii în timpul campaniei electorale și multe alte mecanisme ilegale”, a declarat președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plângău, în cadrul unei conferințe de presă. 

Acesta a mai spus că două inițiative legislative ale Platformei DA, menite să elimine marea corupție politică, de asemenea trebuie examinate neîntârziat, astfel încât partidele corupte să nu mai aibă acces la procesul electoral din RM.

În cadrul aceleiași conferințe, ex-deputata Platformei DA Stela Macari a menționat că a devenit ținta hărțuirilor partidului Șor, iar ieri a avut loc prima ședință de judecată într-un șir de procese judiciare în care este vizată

„Motivul este mai mult decât absurd și se întâmplă ca urmare a unor declarații expuse de mine încă la sfârșitul lunii martie în cadrul unei conferințe de presă în care am făcut trimitere la învinuirile și afirmațiile aduse de către Procurorul General în adresa unor membri ai acestui partid ca fiind parte a unui grup criminal organizat. Cele peste 300 de scrisori cu cereri prealabile, trase la indigo și trimise din toate colțurile Moldovei, de la oameni care au știut, dar și care nu prea au știut ce-i în conținutul lor. Iar de curand m-am pricopsit cu mai multe dosare pe numele meu, în care mi se invocă lansarea unor afirmații denigratoare care au lezat onoarea si demnitatea unor membri ai acestui partid, cerându-mi-se dezmințirea acestora”, a declarat Stela Macari. 

Stela Macari a mai spus că „astăzi noi am fi trăit mai bine, dacă nu exista prilej pentru toate învinuirile aduse de către Procurorul General în adresa mai multor deputați ai fracțiunii Șor, dacă reprezentanții acestui partid nu figurau în rapoartele Kroll1 și Kroll2 , pentru care statul nostru a plătit sume enorme de bani, dacă nu existau acele realități descrise în raportul Comisiei de Anchetă privind frauda bancară, comisie condusă de Alexandru Slusari, în raportul Comisiei conduse de Igor Munteanu despre concesionarea aeroportului, în raportul Comisiei de Anchetă pe înstrăinarea patrimoniului sindicatelor și multe altele”.