Poliția va monitoriza respectarea măsurilor impuse de CNESP în contextul agravării situației pandemice. Amenzile vor fi usturătoare

Imagine implicită
sursa foto: digi24.ro

Poliția din R. Moldova a emis vineri o notă prin care atenționează că odată cu impunerea noilor măsuri restrictive de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în contextul agravării situației pandemice din țară, polițiștii și carabinieri  vor monitoriza cu strictețe respectarea măsurilor impuse. Persoanele care vor încălca legea vor primi amenzi de la 2 000 până la 5 000 de lei.

Măsurile obligatorii:

– purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice;
– respectarea distanței fizice între persoane de minim un metru;
– respectarea regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv;

Hotărârea CNESP din 13 august 2021 prevede restricții privind accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, festivități (nunți, cumătrii, zile de naștere, etc.), evenimente în masă (festivaluri, târguri, etc.,), centre sportive și bazinele sportive, care se va efectua cu participarea vizitatorilor/spectatorilor în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară. Se permite organizarea evenimentelor publice în spații deschise cu condiția purtării măștilor de protecție în cazul în care distanța fizică de mai mult de 1 metru nu poate fi asigurată.

Precizîm că joi au fost înregistrate 426 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 263 500.