Pompierii din Republica Moldova care au participat la stingerea incendiilor din Grecia şi-au încheiat activitatea

Imagine implicită

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) detaşaţi în Grecia şi-au încheiat activitate. Pompierii din Republica Moldova au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde în comun cu pompierii din România au identificat focare de ardere, au lichidat incendii şi au salvat animale.Pe parcursul misiunii în statul elen angajaţii IGSU au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrişat 22 de arbori, precum şi au refulat peste 30000 l de apă. Toate acţiunile echipei s-au desfăşurat pe o suprafaţă de 300 ha.

Salvatorii au fost coordonaţi de ofiţerii eleni şi au primit misiunile într-o bază operaţională din regiunea Prokopion. Misiunea acestora s-a încheiat pe 15 august după ce au reuşit să exercite toate acţiunile propuse. Ulterior după ce au fost mulţumiţi de autorităţile elene, dar şi de oamenii civili din zona, coloana cu cei 25 de pompieri au plecat la drum.

Cortegiu format din autospecialele de intervenţie a Republicii Moldova şi România au părăsit statul elen pentru a se întoarce acasă. Aceştia urmează să ajungă în ţară în primele zile ale acestei săptămâni.