Poşta Moldovei pune în circulaţie noi timbre poştale dedicate celor 30 de ani de la proclamarea Independenţei R. Moldova

Imagine postare

Poşta Moldovei pune în circulaţie noi timbre poştale dedicate celor 30 de ani de la proclamarea Independenţei, dar şi de la emiterea primelor mărci poştale ale Republicii Moldova. Evenimentul a fost marcat, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, printr-o ceremonie la care au participat deputaţi ai primului Parlament şi ex-preşedintele Petru Lucinschi.

Imaginile de pe noile timbre poştale rememorează evenimente notorii precum e momentul semnării Declaraţiei de independenţă şi reflectă simboluri importante ale statului cum sunt drapelul şi instituţia Parlamentului.

Banca Naţională a Moldovei a pus în circulaţie, ca mijloc de plată şi în scop numismatic, un set de monede comemorative dedicate celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. Monedele sunt confecţionate din argint şi au fost înscrise în seria „Evenimente Istorice”, iar fiecare are valoarea nominală de 50 de lei. Expoziţia este deschisă până pe 30 septembrie.