Premieră istorică: O echipă din R. Moldova ajunge în grupele Ligii Campionilor

Imagine implicită

Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova la fotbal, s-a calificat în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League.

Este o premieră pentru o echipă din campionatul moldovenesc să ajungă într-o fază atât de avansată a competiției. Pentru această performanță Sheriff va primi de la forul fotbalistic european peste 15 milioane de euro.

Sheriff Tiraspol a remizat, miercuri seară, scor 0-0, cu echipa croată Dinamo Zagreb. În meciul tur, jucat la Tiraspol, Sheriff a învins cu scorul de 3-0.

Grație acestor două rezultate, echipa din Tiraspol merge mai departe în cea mai importantă competiție a cluburilor de fotbal din Europa, unde vor participa cele mai bune 32 de echipe de pe „bătrânul continent”.

La fel ca și în meciul de săptămâna trecută de la Tiraspol, și în seara de ieri din primul 11 al echipei tiraspolene a făcut parte un singur jucător cu cetățenia Republicii Moldova – brazilianul naturalizat Henrique Luvannor.

În urma acestei calificări, Sheriff va primi de la UEFA peste 15 milioane de euro. Suma ar putea crește în cazul în care Sheriff va înregistra rezultate pozitive, adică egaluri sau victorii, în cele 6 meciuri pe care le va disputa în grupă și, ulterior, în caz de calificare, în meciurile eliminatorii.

zdg.md