Președintele Federației de Lupte Universale din Moldova susține că a fost bătut și amenințat cu arma de „băieții” lui Damir și Orheianu

Imagine implicită

După arestarea lui Dorin Damir, finului oligarhului Vlad Plahotniuc, tot mai multe persoane au ieșit public pentru a vorbi de persecuțiile la care au fost supuși de-a lungul anilor, iar reținerea acestuia, este considerată de mulți dintre ei, un prim pas spre „dreptate”. Printre victimele lui Dorin Damir s-ar număra și Victor Popescu cu familia sa, potrivit punctul.md.

Victor Popescu a fost președintele Federației de Lupte Universale din Moldova. În anul 2016, îl acuza pe președintele FEA, Dorin Damir, de încercarea de a zădărnici desfășurarea festivalului de arte marțiale. Popescu declara că FEA ,,nu vrea concurență, el (Damir) vrea să monopolizeze sportul din Moldova, ca toți banii obținuți din organizarea evenimentelor sportive să ajungă la el în buzunar„. Totodată, Victor Popescu declara că în 2016 ar fi fost atac de circa 10 sportivi de a lui Damir, unde Orheianu, l-ar fi fost amenințat chiar cu pistolul, lucru ce se regăsește și în cauza penală inițiată în urma acelui caz.

Într-o discuție cu reprezentanții redacției „Punctul pe i”, Victor Popescu a expediat redacției și un extras din fișa sa medicală, după ce ar fi fost bătut de tinerii lui Damir și Orheianu. Totodată, a vorbit și despre faptul că au existat mai multe conflicte cu președintele FEA. Ba mai mult, Victor Popescu a comunicat că familia sa ,,a avut foarte mult de suferit, noi am fost nevoiți pentru Damir și echipa lui, să părăsim și România„

În context, Victor Popescu spune că ,,m-am trezit în o bună zi cu lucrători din grupa lor ,,Argus” în pragul casei unde locuiam. Voi idee nu aveți prin ce teroare noi am trebuit să trecem”. În același timp, Victor Popescu menționează că ,,toată casa era plină de ,,jucioace”„.

Victor Popescu declară că ar fi primit totuși o ofertă pentru a se putea întoarce acasă, însă, aceasta ar fi fost condiționată: ,,Mie mi s-a spus clar, eu mă pot întoarce acasă cu familia și-mi dau siguranța, dacă eu ies public și neg toate ce am spus de Plahotniuc, Damir și toată echipa lor.”