Președintele PMP, Cristian Diaconescu: Maia Sandu reprezintă cel mai bun partener pe care poate să-l aibă România în R.Moldova

Imagine postare

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România, Cristian Diaconescu, a avut astăzi o discuție cu Maia Sandu. În cadrul dialogului, politicianul român a asigurat președintele R.Moldova de tot sprijinul politic din partea PMP.

„În această dimineață, am avut o discuție foarte bună cu doamna Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. M-a bucurat faptul că domnia sa și-a exprimat disponibilitatea de a avea un dialog pe teme de interes comun. Doamna Președinte și-a reiterat încrederea că Republica Modova va face pașii necesari pentru modernizarea atât de așteptată și va înregistra progrese majore pe drumul său european în cooperare strânsă cu România”, a scris Diaconescu.

Potrivit lui, Maia Sandu este politicianul în jurul căruia R.Moldova poate să își construiască un viitor mai bun.

„Președintele Republicii Moldova are forța politică, maturitatea și viziunea necesară pentru a imprima direcția corectă pro-europeană, pentru a face reformele necesare ce vor duce într-un final la un trai mai bun pentru cetățeni. Știm cu toții, că Maia Sandu este mai mult decât o «prietenă a României» și reprezintă cel mai bun partener pe care poate să îl aibă țara noastră în Republica Moldova”, a adăugat politicianul.

Liderul PMP a mai menționat că în cadrul discuțiilor, a asigurat-o pe Maia Sandu de tot sprijinul politic al formațiunii pe care o conduce, de faptul că își va folosi toate cunoștințele și expertiza pe care le-a dobândit în cariera sa de diplomat și va fi un avocat al interesului Republicii Moldova: „Așa cum ani de zile am militat pentru ca Republica Moldova să ajungă în poziția de a avea un Acord de Asociere și Cooperare cu UE, așa voi acționa și de acum înainte pentru a se face posibil procesul de integrare europeană”.