Prim-ministrul Natalia Gavriliţa şi premierul Florin Cîţu au convenit asupra unei şedinţe comune de Guvern la Chişinău

Imagine implicită

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a avut o discuţie telefonică, în această seară, cu premierul României, Florin Cîţu. Natalia Gavriliţa i-a mulţumit omologului său pentru mesajul de felicitare şi de susţinere exprimat în ziua învestirii noului Guvern.
„Natalia Gavriliţa a mulţumit Guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donaţiile de motorină, vaccinuri anti COVID-19, echipamente dar, mai ales, pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei şedinţe comune de Guvern la Chişinău. O altă temă abordată a fost reluarea şi extinderea acordului interguvernamental pentru asistenţă tehnică nerambursabilă. Părţile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.

Florin Cîţu şi-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chişinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.