Procuratura Anticorupție solicită arestul lui Platon, cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive

Imagine implicită

Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința lui Veaceslav Platon a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive, având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.

Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării. Demersul procurorului va fi examinat astăzi, 2 august 2021, ora 16:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Amintim că dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată, urma să fie examinat astăzi dimineață. Platon mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.