Direcția Națională Anticorupție din România a solicitat primăriei Sectorului 1 (București) contractele – privind devizele și studiile de fezabilitate pentru modernizarea mai multor licee și școli din Sectorul 1 din perioada administrației fostului edil PSD, Daniel Tudorache, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Potrivit actualului edil, Clotilde Armand, „firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc”.

În total este vorba de 6 astfel de contracte încheiate de primăria Sectorului 1 condusă de Daniel Tudorache cu firma Be Home Concept SRL din Sectorul 1, București.

„Direcția Națională Anticorupție a început cercetările cu privire la afacerile studiilor DALI (devize umflate și supraevaluate) pentru școlile din Sectorul 1 din perioada administrației PSD – Tudorache. Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc. Așa au „reparat” școlile pesediștii în fiecare an. De asta urlă disperați acum împotriva noastră. Că nu mai au cum să fure”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit publicației Buletin de București, numai anul trecut firma Be Home Concept SRL a primit aproape 9 milioane de lei românești, echivalentul a 1,8 milioane de euro, de la primăria condusă de Tudorache pentru realizarea documentațiilor DALI.

Potrivit documentelor firmei Be Home Concept SRL publicate în Monitorul oficial al României, firma este deținută în acte de Elena Bejan din Găești, Dâmbovița.

În 2013, ea a devenit acționar unic după ce a preluat un pachet de 50% din acțiuni de la Mihail Antohii, un cetățean moldovean de 61 de ani, domiciliat la Chișinău.

Potrivit mai multor informații apărute anterior în presă, Mihail Antohii ar fi controlat o parte din traficul cu țigări dintre spațiul ex-sovietic și România.

O investigație evz.ro arăta cum 20 de lucrări de artă cumpărate de Darius Vâlcov, fost ministru PSD al Finanțelor, au fost descoperite de procurorii anticorupție într-un imobil care aparținea familiei Antohii, prin intermediul unor offshore din Belize. Clădirea de pe Strada Stockholm – acolo unde s-au descoperit operele semnate de Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Andy Warhol și mulți alți artiști faimoși – a fost renovată chiar de firma Be Home Concept.

„Potrivit Rise Project, firma Be Home Concept a renovat și vila lui Vladimir Plahotniuc din Pipera, fostul jupân de temut din Republica Moldova, fugit din țară și căutat pentru furtul miliardului de dolari din băncile moldovene”, notează G4Media.ro.


(20 accesari)